in , , , , ,

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ: Νισάφι!!! (φτάνει πια)

Χθες το βράδυ λάβαμε την ακόλουθη επιστολή την οποία θέλουμε να μοιραστούμε με όλους σας. Η επιστολή είναι ενυπόγραφη και μεταξύ άλλων αναφέρει τα ακόλουθα:


«Ο Θεός μ’ ευλόγησε να γεννηθώ στην επαρχία του ‘‘Μεραμπέλλου’’. Το συναίσθημα αυτό της τύχης που είμαι Μεραμπελλιώτης το ένοιωθα όλα τα χρόνια μου μέχρι σήμερα και ειδικά όταν απουσίαζα. Τον τόπο μου τον αγάπησα περισσότερο και πάντοτε κατά τις συναναστροφές μου με άλλους Κρητικούς, ένοιωθα κάτι το διαφορετικό, που δεν μπορούσα να το εξηγήσω. Όταν λοιπόν εμείς οι Μεραμπελλιώτες σήμερα βλάπτομε τον τόπο μας εκούσια ή ακούσια, με πράξεις μας ή με παραλείψεις μας, είναι κάτι που με στενοχωρεί αφάνταστα.

Ιστορικά, ίσως η οικονομική ευμάρεια την οποία ζούσαμε, ελέω τουρισμού, στο μαγευτικό Άγιο Νικόλαο, την πρωτεύουσα του Νομού, όπου ζούσαν και ζουν, δραστηριοποιούνταν και δραστηριοποιούνται οι ‘‘δημογέροντες’’ της ευρύτερης Μεραμπελλιώτικης κοινωνίας, πιθανόν και η αμαρτωλή κομματική 30ετία, 1980 – 2010, που μας ‘‘κουμαντάρανε’’ οι επιτήδειοι πολιτικάντηδες λες και ήμασταν άσκεφτοι, είχε σαν αποτέλεσμα να ‘‘κοιμηθούμε’’, να ολιγωρήσομε και να μην αναδείξομε τους όποιους άξιους ανθρώπους είχαμε στον τόπο μας, από όποια πολιτική παράταξη και αν προέρχονταν. 
Ο λόγος είναι γιατί δεν είμαστε όσο ‘‘τοπικιστές’’ χρειάζεται. Δεν αγαπάμε τον τόπο μας όσο οι άλλοι στον ίδιο νομό.

Αφήσαμε και ‘‘εκκολάφθηκαν’’ απ’ αλλού πρόσωπα, που στη συνέχεια τους ‘‘πολυσταυρώναμε’’ και τους επευφημούσαμε, με αποτέλεσμα να ‘‘φυσήξουν’’ τα μυαλά τους, να ‘‘καβαλήσουν το καλάμι’’ και να μη φανούν αντάξιοι των περιστάσεων, ειδικά αυτούς τους κρίσιμους καιρούς για τη Χώρα και για τον τόπο μας και όχι μόνο, αλλά φτάσανε και στο σημείο ξεδιάντροπα να μας ‘‘δουλεύουν’’ σήμερα μπροστά στα μάτια μας, στο τι να ψηφίσομε για Δήμαρχο της πόλης μας!!!

Για να είμαι όμως δίκαιος, εμείς οι ίδιοι μέχρι χθες (ορισμένοι κάποιοι ελπίζουν και σήμερα, όνειρο θερινής νυκτός!!) τους ψηφίζαμε, διότι μας ‘‘τάζανε’’ θέσεις στο δημόσιο είτε ‘‘χαμαλίκι’’ στο στρατό, αεροπορία και αλλού. Όλοι τα ξέραμε, αλλά μάλλον βόλευε η κατάσταση αυτή.

Το αποτέλεσμα ήταν το ‘‘Μεραμπέλλο’’ να μείνει πίσω, αφού όλοι κοιτάζανε το εγώ και όχι το εμείς. Μας ένοιαζε αποκλειστικά η ‘‘πάρτη’’ μας.

Ξυπνήσαμε όμως πρόσφατα, απότομα, από την αγκαλιά του οικονομικού ‘‘Μορφέα’’ που κοιμόμασταν τόσα χρόνια και το καταλάβαμε με τον Σόιμπλε και την παρέα του, με τα μνημόνια και τ’ άλλα υπόλοιπα μέτρα που μας επιβάλανε, που το χρήμα στέρεψε και οι καταστάσεις αλλάξανε και σφίξανε τα ζωνάρια. 

Έτσι για πρώτη φορά τώρα μας ένοιαξε το εμείς και σκεφτήκαμε τον τόπο μας, το ‘‘Μεραμπέλλο’’ μας, δηλαδή, το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ, το ΙΚΑ, την ΑΣΤΕΑΝ, και όχι μόνο. Τώρα λοιπόν αντιληφθήκαμε ότι το ‘‘Μεραμπέλλο’’ δεν έχει πολιτικούς άντρες που θα μπουν μπροστάρηδες, που θα το υποστηρίξουν και θα του δώσουν ώθηση, που θα δώσουν μάχη για τα δίκαιά του και θα το πάνε μπροστά και αναγκάζεται να κάνει το ‘‘διακονιάρη’’ κι αυτό, όχι για να κερδίσει κάτι το νέο, αλλά (αλλοίμονο!!) για να κρατήσει κι αυτά που έχει!!.

Τώρα μόνο, με καθυστέρηση δεκαετιών, αναρωτηθήκαμε οι Μεραμπελλιώτες τι έκαναν και τι κάνουν για το ‘‘Μεραμπέλλο’’ αυτοί που ψηφίζαμε!! Λησμονήσαμε όμως ότι εμείς επιλέξαμε τους κυρίους αυτούς και τους κάναμε ‘‘κράτος εν κράτει’’! 

Αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, ότι οι κύριοι αυτοί δεν πρόσφεραν τίποτα στο Μεραμπέλλο αλλά το μείωναν σε κάθε κρίσιμη στιγμή για όφελος του τόπου καταγωγής τους.

Τώρα μόνο νιώσαμε ΟΤΙ ΕΧΟΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ!! ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ!!

Και ενώ υφιστάμεθα όλα τα παραπάνω, μάλλον δεν λέμε να συνετιστούμε, αλλά φτάσαμε και κατά τις παρούσες εκλογές για το Δήμο Αγίου Νικολάου, δηλαδή, όλης της επαρχίας Μεραμπέλλου να αφήνομε και πάλι αυτούς τους κυρίους που δεν έχουν καμιά σχέση με τον τόπο μας και κανένα πραγματικό και ειλικρινές ενδιαφέρον γι’ αυτόν, να μπλέκονται στα πόδια μας, δηλαδή στα του οίκου μας! και να μας διαλέγουν – επιβάλλουν και το Δήμαρχό μας!!, όπως βολεύει και συμφέρει τους ίδιους σήμερα (το αύριο δεν τους ενδιαφέρει, μόνο για δικό τους όφελος, αυτό είναι η πολιτική!!). 

Θέλω να πιστεύω ότι το σενάριο αυτό είναι απλώς ένα κακόγουστο αστείο. Αν όχι και είναι γεγονός, τότε θα φωνάξω ΝΙΣΑΦΙ!!!!!!!

Έως πότε θα τους αφήνομε να μας χειραγωγούν; (λαϊκιστί= να μας ‘‘λαλούνε’’ σαν τα ‘‘βούγια’’!!!). Δεν αντιληφθήκαμε ακόμα και με τα όσα έχομε δει μέχρι σήμερα, ότι μας έχουν ‘‘γραμμένους’’ και ότι είμαστε οι τελευταίοι!!

Τι άλλο πρέπει να δούμε; Θέλομε να το νιώσομε και στην επιλογή του Δημάρχου της πόλης μας; Μάλλον μας θεωρούν ‘‘υπηκόους’’! και μας έχουν τους χεριού τους!!; Διώξτε τους. Θέλομε να πάθομε τα ίδια όπως με το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ, το ΙΚΑ, την ΑΣΤΕΑΝ, κ.τ.λ.; Αυτό θέλομε σαν Μεραμπελιώτες; Το ‘‘Μεραμπέλλο’’ έχει τη δύναμη στο Νομό και αλλοίμονο αν δεν το αντιληφθούμε και δεν το νοιώθουμε σήμερα. Βγάλε Μεραμπελλιώτη από μέσα σου το καταχωνιασμένο συναίσθημα του καλύτερου που πραγματικά είσαι, αρχίζοντας από τώρα !!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!

Θέλομε να νιώσομε και πάλι ότι είμαστε οι κύριοι του σπιτιού μας !! Είμαστε περήφανοι και άξιοι και από μόνοι μας θα επιλέξομε το Δήμαρχό μας!! Δεν θα αφήσομε κανένα να μας υποδείξει ποιο θα ψηφίσομε !!!

Τα τηλέφωνα και οι υποσχέσεις του 80 περάσανε, και θέλω να πιστεύω ότι δεν γίνονται πλέον πιστευτά από τους Μεραμπελλιώτες, αφού τις καταστάσεις και τα πρόσωπα που πρέσβευαν αυτές τις πρακτικές, τα ‘‘πήρε’’ η ιστορία. Τέλος!! κύριοι οι ‘‘θεσούλες’’ και οι διορισμοί που υποσχόσασταν. Οι Μεραμπελλιώτες ξυπνήσανε και πλέον σκέφτονται και κρίνουν και έχουν και θυμό!!.

‘‘Μεραμπελλιώτη’’, θεωρώ ότι έχεις την ωριμότητα και την κρίση για το ποιος είναι ο ικανός που θες για Δήμαρχό σου για την επόμενη πενταετία!! Ψηφίζεις για το καλό του Δήμου σου!! Μην αφήσεις κανένα να ψηφίσει για σένα!! Δεν θα τους χαρίσομε κι αυτό το τελευταίο όπλο που μας έχει απομείνει και μας καθιστά πολιτικά ενεργούς!!

Η ιστορία μας
και η περηφάνεια μας δεν θα επιτρέψει να τους αφήσομε να μας διαλέξουνε και το Δήμαρχο μας!! Σου διάλεξαν ήδη τους Αντιπεριφερειάρχες!! Τα καλά τους τα είδαμε και τα χορτάσαμε!!

Θα τους αφήσεις να σου διαλέξουν και το Δήμαρχο; Δεν προσβάλλεσαι;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!! Το καθήκον μας το ξέρομε και αυτό θα κάνομε την Κυριακή!!

Θα ψηφίσομε το Δήμαρχο που εμείς οι ίδιοι οι Μεραμπελλιώτες θέλομε, σκεπτόμενοι και αναλογιζόμενοι ποιο είναι το καλύτερο για το ‘‘Μεραμπέλλο’’!!

ΟΙ ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΜΕ ΤΗΝ 2η ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟΥ!! και όχι οι άλλοι. Και θα πράξομε με ‘‘Μεραμπελιώτικη’’ περηφάνεια και λεβεντιά. Και προπαντός ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΙ(!!).

Τα συμπεράσματα δικά σας.

«ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»