Συνάντηση «Δικαίωμα στην πόλη» με Πυροσβεστική Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου

Συνάντηση «Δικαίωμα στην πόλη» με Πυροσβεστική Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 10-6-xylaki155x49 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim

«Ελάχιστες μέρες απέμειναν πριν από την είσοδό μας και επίσημα (ημερολογιακά) στο καλοκαίρι κι εκτός της οικονομικής κρίσης που μονοπωλεί το ενδιαφέρον πολιτών και πολιτικών, ένα άλλο θέμα που έρχεται στην επικαιρότητα, όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει και οι θερμοκρασίες αυξάνουν, είναι αυτό με τις δασικές πυρκαγιές, τα ζητήματα πρόληψης, ενημέρωσης, συνεργασίας πολιτών και φορέων.

Για το λόγο αυτό,  θεωρήσαμε σκόπιμο να συναντηθούμε με την τοπική ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, προκειμένου να ενημερωθούμε και να προτείνουμε μέτρα ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα η περίοδος δασοπροστασίας , επεσήμανε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη», κ. Αντώνης Ζερβός, μετά το περάς της συνάντησης που είχε με τον Διοικητική της Π.Υ κ. Μιχάλη Βασιλάκη την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014».

        Όπως έκανε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις κτιριακές υποδομές της υπηρεσίας, καθώς και  ζητήματα που αφορούν στον εξοπλισμό και  στην εθελοντική δράση ομάδων και υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου.

        Στο επίμαχο θέμα της αναζήτησης κτιρίου που θα βοηθήσει  στην εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη των δράσεων της υπηρεσίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Α. Ζερβός, διευκρίνισε ότι η   λύση του ΒΙΟΠΑ –για την οικοδόμηση νέου κτιρίου- είναι μια αξιοπρεπής λύση, εφόσον προχωρήσει και λυθούν τα νομικά προβλήματα που σήμερα υφίσταντο, ωστόσο όπως είπε προτείναμε κι άλλες εναλλακτικές λύσεις  ,  προτάσσοντας την υποχρέωση που έχει  ο Δήμος  να καλύψει την Π.Υ, τη στιγμή μάλιστα που χρησιμοποίησε δικό της οικόπεδο προκειμένου  να φτιαχτεί το συγκρότημα των Λυκείων στον Άγιο Δημήτριο . 

«Ως εκλεγμένη νέα Δημοτική Αρχή, οφείλουμε –ανέφερε- να στηρίξουμε με τις εθελοντικές  ομάδες που διαθέτει ο τόπος,  το έργο της υπηρεσίας. Κύριο μέλημα μας αποτελεί η ετοιμότητα και η διαρκή συνδρομή των μηχανισμών του Δήμου-όπως εξάλλου είχε συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν επί δημαρχίας μου-ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα η περίοδος της δασοπροστασίας, τόνισε ο κ. Ζερβός.

Εξάλλου όπως έκανε γνωστό από τους εκπροσώπους της Π.Υ,  ζητήθηκε η συνδρομή του συνδυασμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα για ευκολότερη και αμεσότερη πρόσβαση σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης (υπάρχουσες βοηθητικές υποδομές Άγιος Νικόλαος- Καλό Χωριό- Βαθύ ).

«Επιθυμούμε  και μπορούμε να βοηθήσουμε στα ζητήματα αυτά που έχουν ανακύψει, επεσήμανε τέλος ο κ. Ζερβός, διευκρινίζοντας ότι σε συνεργασία με την  Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Κρήτης, ως εκλεγμένη Δημοτική Αρχή, θα επιδιώξουμε να υπάρξει ο μέγιστος δυνατός συντονισμός και η καλύτερη οργάνωση των εθελοντικών ομάδων του Δήμου προς όφελος του  τόπου μας».
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-11-geseex50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban