in , , , , ,

Τίποτα δεν σταματα το έργο, άναψε πράσινο φως για το κέντρο αποκατάστασης στη Νεάπολη.

«Τίποτα πλέον δεν είναι ικανό να σταματήσει ή και να καθυστερήσει την εξέλιξη του έργου της κατασκευής του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας στη Νεάπολη από την στιγμή που είναι ξεκάθαρη όσο ποτέ πριν  η πολιτική θέληση της παρούσας ηγεσίας του Υπουργείου ώστε το έργο να προχωρήσει.» είπε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Νεάπολης Νίκος Παντιέρας.
 
Η βεβαιότητα αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έγκρισης του προεδρικού διατάγματος  από το Συμβούλιο της  Επικρατείας και πλέον  ο Οργανισμός  του Νοσοκομείου βρίσκεται  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς υπογραφή όπου και  ακολουθεί η έκδοση του ΦΕΚ. «Η εξέλιξη αυτή επί της ουσίας βάζει το έργο σε τροχιά υλοποίησης και μετά από μια μεγάλη περίοδο αναμονής φαίνεται η πολιτική αποφασιστικότητα το έργο να ξεκινήσει.
 
Πλέον άναψε το πράσινο φως και ξεκινάμε μετά την προώθηση της προμελέτης που αφορούσα τις επιπλέον 40 κλίνες,  που υπήρχε στο Υπουργείο Υγείας η οποία για να προχωρήσει έπρεπε να δημοσιευθεί για σε ΦΕΚ ο οργανισμός λειτουργίας  του Κέντρου αποκατάστασης. Επί της ουσίας είναι η προέκταση του νοσοκομείου της Νεάπολης  καθώς το ίδιο το νοσοκομείο θα συνεπικουρεί με τα υπόλοιπα τμήματα. Το κέντρο αποκατάστασης θα κουμπώσει πάνω στην λειτουργία του νοσοκομείου της Νεάπολης από το οποίο φυσικά και θα γίνονται όλες οι ενέργειες, μιλάμε για ένα ενιαίο φορέα. Πλέον μόλις δημοσιευθεί το ΦΕΚ ο νέος οργανισμός και στην συνέχεια θα εγκριθεί και η προμελέτη από το Υπουργείο Υγείας και στην συνέχεια προκηρύσσεται η οριστική μελάτη και η μελέτη εφαρμογής.» είπε ο κ. Παντιέρας. Άρα ένα έργο που έχει το οικόπεδο δωρεά των παλιών Νεαπολιτών και του συλλόγου των φίλων του παιδιού Κρήτης έχει και τα χρήματα από τα κληροδοτήματα για να κατασκευαστεί ξεπερνά τώρα και τις τελευταίες οδούς της γραφειοκρατίας και μπαίνει σε ευθεία έναρξης των επόμενων εργασιών, χωρίς ο ίδιος ο αναπληρωτής διοικητής να μπορεί να είναι σε θέση να μιλήσει για χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών.
 
Εν τω μεταξύ όπως ο ίδιος ενημέρωσε την ΑΝΑΤΟΛΗ ότι η τελική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής θα γίνουν από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης ενταγμένες στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ενώ έχουν δεσμευτεί τα 350.000 στον προϋπολογισμό της ώστε αν ξεκινήσει η τελική μελέτη με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από τα κληροδοτήματα του νοσοκομείου. «Αφού ξεπεράσαμε το ύφαλο του συμβουλίου της επικρατείας   συνεχίζουμε με πολύ καλούς οιωνούς.
 
Αισιοδοξώ ότι σύντομα η κοινωνία της Νεάπολης και του νομού θα δούν αποτελέσματα για αυτό το έργο που θα σημάνει πολλά για τον τόπο..» είπε  και τόνισε εκ νέου ότι από την εποχή που το έργο κινούνταν πριν μήνες στα όρια της άρνησης για την δημιουργία του από την πολιτεία μπήκε σε οριστική τροχιά υλοποίησης και τίποτα δεν θα το εμποδίσει να ξεκινήσει.
 
«Συλλογικά, μεθοδικά και με διαρκή παρακολούθηση όλων των εξελίξεων θα επιταχύνουμε το έργο και εδώ θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του συλλόγου των φίλων του παιδιού Κρήτης για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία μας η οποία και είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί.» είπε ακόμα.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ