in

Τίτλοι τέλους για την International Life

Οριστικά και αμετάκλητα πέφτει η αυλαία για την International Life με την τοποθέτηση του Ιώαννη Περιστέρη ως ασφαλιστικού διαχειριστή, ο οποίος πλέον αντικαθιστά το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης αφαιρώντας τις εκτελεστικές αρμοδιότητες των μελών του.

«O κύκλος ζωής της International Life σύντομα θα ολοκληρωθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους και με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς», αναφέρει ο κ. Φωκίων Μπράβος σε σχετική ανακοίνωση – επιστολή προς τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπράβο «καταφέραμε να διασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους ασφαλισμένους μεταφέροντας το μεγαλύτερο μέρος αυτών σε άλλες εταιρίες αφιλοκερδώς ή και με ζημιά μας, για να διατηρηθούν αυτά τα χαρτοφυλάκια που είναι το σημείο στήριξης των συνεργατών μας. Η πίστη μας σε όλους εσάς και ιδιαίτερα προς τα δίκτυα πωλήσεων υψηλού επαγγελματισμού όπως εσείς, που δημιούργησαν ασφαλιστικά χαρτοφυλάκια υψηλής προστιθέμενης αξία, μας έκανε να αγωνιζόμαστε για ένα αξιοπρεπές τέλος.

«Στο πλαίσιο αυτό ένας κύκλος ζωής της International Life σύντομα θα ολοκληρωθεί σύντομα με τους καλύτερους δυνατούς όρους και με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς».

Οι επόμενες κινήσεις της οικογένειας Μπράβου

Στην επιστολή του ο κ. Μπράβος δηλώνει έτοιμος για μια νέα αρχή στον ασφαλιστικό κλάδο με μια εταιρία πωλήσεων με στρατηγικούς εταίρους τις μεγαλύτερες εταιρίες της αγοράς για το σύνολο των ασφαλιστικών αναγκών.

«Η αγάπη που τρέφουμε για το επάγγελμα μας είναι ανεξίτηλη, και είμαστε σίγουροι πως το ίδιο ισχύει και για όλους εσάς, που έχετε προσφέρει τόσα πολλά σε καθημερινή βάση σε όλες τις βαθμίδες της εταιρείας. Η δουλειά μας είναι η ζωή μας, για αυτό και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πάθος στο χώρο αυτόν διατηρώντας τον ίδιο ενθουσιασμό για τον κλάδο που

«Γιατί για εμάς όπως και για εσάς, το τέλος σημαίνει μία νέα αρχή, μία καλύτερη αρχή», τονίζει ο κ. Μπράβος.

Τι θα κάνει ο ασφαλιστικός διαχειριστής

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος ο Ασφαλιστικός Διαχειριστής, κ. Ιωάννης Περιστέρης αναλαμβάνει αμελλητί να διεκπεραιώσει τα εξής:

α) να αναθέσει σε εμπειρογνώμονες την εξέταση των φακέλων των ακινήτων της Εταιρείας που έχουν επιλεγεί από την ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου που εγκρίθηκε με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και τη σύνταξη και παράδοση στην Εταιρεία σχετικής έκθεσης. Στην έκθεση αυτή θα αναφέρονται ιδίως αα) η νομική κατάσταση των ακινήτων ως προς την κυριότητα και τυχόν εμπράγματα δικαιώματα επ’ αυτών αβ) οι ενέργειες, ο εκτιμώμενος χρόνος και το κόστος που απαιτεί η νομιμοποίηση της κατάστασης των ακινήτων, προς τον σκοπό της μεταβίβασης αυτών,

β) να υποβάλλει προς την Τράπεζα της Ελλάδος την ως άνω έκθεση των εμπειρογνωμόνων με τα σχόλιά του ως προς τη δυνατότητα της Εταιρείας να αντεπεξέλθει στις απαιτούμενες ενέργειες, έως την 3η Οκτωβρίου 2016.

insider.gr