in , , , ,

Τα συμφώνησαν, θα τα κάνουν;

Συμφωνία στα περισσότερα, σε ό,τι αφορά το πλαίσιο ανάρτησης προεκλογικού υλικού, για τις δημοτικές, τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές, επιτεύχθηκε στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Δ. Κουνενάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδυασμών, των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών. Προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Μιχ. Σγουρός ο οποίος εκπροσώπησε και το συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος». Συμμετείχαν επίσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία» Πανίκος Καρατσής, ο νυν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ρωμύλος Αβδής, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κων. Κοκκίνης και Εμμ. Καραβελάκης από το συνδυασμό «Δικαίωμα στην πόλη». 

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κων. Κουνενάκης εκπροσώπησε το συνδυασμό «Κρήτη Μπορούμε» και ο Γεωργ. Καλλιντέρης το ΣΥΡΙΖΑ για τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές.
Στη συζήτηση που έγινε σχετικά με τη χρήση του προεκλογικού υλικού σε δημόσιους χώρους, αποφασίστηκε ομόφωνα:


Mε ευθύνη των συνδυασμών θα κατασκευαστούν και θα τοποθετηθούν ταμπλό ή πάνελ (ένα για κάθε συνδυασμό στα παρακάτω σημεία): 

α) Περιοχή Διοικητηρίου,
 β) Περιοχή Νοσοκομείου, 
γ) Κόμβος Κριτσάς, 
δ) Περιοχή Πρακτορείου ΚΤΕΛ, 
ε) Κόμβος Ξηροκάμπου, στ) Γέφυρα Λατούς. 

Οι διαστάσεις τους θα είναι 2μ.Χ1μ.
Επιτρέπεται η ανάρτηση 4 επίστυλων «μονοπανό», από κάθε συνδυασμό, στα παρακάτω σημεία: 

α) Κόμβος Κριτσάς, 
β) Περιοχή Νοσοκομείου, 
γ) Κόμβος Κριτσάς, 
δ) Περιοχή Πρακτορείου ΚΤΕΛ, 
ε) Κόμβος Ξηροκάμπου, 
στ) Γέφυρα Λατούς, 
ζ) Παρακαμπτήριος Ελούντας, 
η) Παραλιακός (Ακτή Κουνδούρου), διαστάσεων 2μ.Χ1μ.

Θα επιτρέπεται η αφισοκόλληση με τη μέθοδο της διπλής αφίσας (σάντουιτς) στις οδούς Κ. Καραμανλή (έξοδος προς Κριτσάς) και Παπανδρέου (έξοδος προς Ηράκλειο) δύο ημέρες πριν την κεντρική ομιλία του κάθε συνδυασμού στον Άγιο Νικόλαο. 

Την επομένη της ομιλίας οι αφίσες θα αφαιρούνται με ευθύνη του Δήμου. Επιτρέπεται η μεγαφωνική διαφήμιση προεκλογικής ομιλίας μόνο την ημέρα της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας στην έδρα του Δήμου, στα Δημοτικά Διαμερίσματα επιτρέπεται η χρήση μεγαφώνων στα αυτοκίνητα, κατά την προηγούμενη και την ημέρα της ομιλίας, σε κατάλληλες ώρες.

Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων με σπρέι ή χρώμα.


Στα Δημοτικά Διαμερίσματα επιτρέπεται η αφισοκόλληση χωρίς χημικά μέσα καθώς και η ανάρτηση τριών επίστυλων μονοπανό, σε κάθε διαμέρισμα.


Σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα θα συνεδριάζει η διαπαραταξιακή επιτροπή για να δίνει λύση και το συντονισμό θα έχει ο Αντιδήμαρχος Μιχ. Σγουρός.
Την επομένη των εκλογών τα ταμπλό θα αποσυρθούν με ευθύνη των συνδυασμών.
Στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου, στον πεζόδρομο και στην περιοχή του Δημαρχείου, θα παραχωρηθεί χώρος διαστάσεων 2Χ2Χ5 σε κάθε συνδυασμό, για την τοποθέτηση περιπτέρων (κιόσκια).


Απαγορεύεται στα εκλογικά τμήματα, σε 100 μ. απόσταση, να τοποθετούνται κατασκευές, αφίσες κλπ.


Οι συνδυασμοί των δημοτικών εκλογών συμφώνησαν να μην τοποθετήσουν αφίσες, πανό ή ταμπλό, με εξαίρεση τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι θα τοποθετήσει ό,τι προβλέπεται.


Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές κ
αι τις περιφερειακές εκλογές δήλωσε επίσης ότι το κόμμα θα τοποθετήσει ό,τι προβλέπεται.


Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού των περιφερειακών εκλογών «Κρήτη Μπορούμε» δήλωσε ότι ο συνδυασμός δεν θα τοποθετήσει αφίσες, πανό, ταμπλό κλπ.


Ο κ. Καρατσής κατέθεσε την ένστασή του για την καθυστερημένη, όπως είπε, σύγκληση της διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα έπρεπε να είχε συγκληθεί αμέσως μετά την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο. 

Επίσης ζήτησε συνάντηση των επικεφαλής ή εκπροσώπων των τεσσάρων συνδυασμών για τον καθορισμό των ημερομηνιών και χώρων πραγματοποίησης των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων και ομιλιών κατά την τελευταία εβδομάδα προ των δημοτικών εκλογών, ζητώντας να εφαρμοστεί στο θέμα αυτό ό,τι προβλέπει ο σχετικός νόμος.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com