in , ,

Τα σχολεία ξεκίνησαν …οι καλοκαιρινές δράσεις όμως συνεχίζονται.!!!

«Με την Ματιά της Μαρίας»

 

Τα σχολεία ξεκίνησαν και όλα τα παιδιά σιγά σιγά αλλάζουν  ρυθμούς, αφήνωντας την ανεμελιά του καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα γίνε εξερευνητής του κόσμου όμως συνεχίζεται. Μια καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Αφοράει παιδιά από 5-12 ετών. Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί διεξάγεται και στην πόλη μας ,στην Κουνδούρειο βιβλιοθήκη του Αγίου Νικολάου .

13-9-16-3yl-3

Μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις σε διαφορετικούς τομείς όπως εικαστικά ,μουσική ,μαγειρική, αισθήσεων ,κηπουρικής, αφήγησης, βόλτα στην πόλη ,παιχνίδια με γράμματα ,φωτογραφίας και κατασκευές. Με αφορμή την συμμετοχή και των δικών μου παιδιών έχω παρακολουθήσει αρκετές από αυτές τις δράσεις.

 

Στην πιο πρόσφατη που έγινε στις 12 του μήνα και αφορούσε κατασκευές με κομμάτια ξύλα ,τα παιδιά έπαιρναν ξύλινα μανταλάκια τα κολλούσαν και στην συνέχεια τα ζωγράφιζαν. Παρά την διαφορά ηλικίας των παιδιών δημοτικού και γυμνασίου υπήρχε κάτι κοινό, όρεξη για δημιουργία και πολλά χαμόγελα που άστραφταν στο πρόσωπο τους. Συνέπαιρναν και εμάς τους μεγάλους με ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακό και τα παιδιά να νιώθουν πρωτότυποι δημιουργοί.

13-9-16-3yl

Η εκστρατεία αυτή ολοκληρώνεται στις 15/9/2016 στην αρχή του Φθινοπώρου και τα παιδιά να έχουν ανακήρυξη τον εαυτό τους σε ένα δεινό εξερευνητή του κόσμου κρατώντας το προσωπικό τους ημερολόγιο εξερεύνησης και τις εμπειρίες που γεύτηκαν.!!!!!!

 

                                                                      ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ