in , ,

Τον έπιασαν μετά από 3ο χρόνια με πλαστό απολυτήριο και τον απέλυσαν από δήμο της Κρήτης!

Μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας είδε την πόρτα της εξόδου η οποία και άνοιξε με μεγάλη καθυστέρηση  για έναν πρώην πλέον εργαζόμενο σε δήμο της ενδοχώρας της Κρήτης.

Όπως αποδείχτηκε και κατόπιν σχετικού ελέγχου από την αρμόδια υπηρεσία προσωπικού της δημοτικής αρχής, ο ίδιος εργαζόταν με πλαστό πιστοποιητικό τίτλου σπουδών. Όλα ξεκίνησαν όταν ζητήθηκε εγγράφως να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του απολυτηρίου του από διεύθυνση εκπαίδευσης συγκεκριμένου νομού, από την οποία ωστόσο δεν πιστοποιήθηκε ο τίτλος που είχε καταθέσει και κατά συνέπεια διαπιστώθηκε ως πλαστός.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, ο συγκεκριμένος δήμαρχος με απόφασή του και  μην μπορώντας να παραβλέψει το γράμμα του νόμου, καθώς και ο ίδιος στη συνέχεια θα κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος,  ανακάλεσε με “βαριά καρδιά” την πράξη διορισμού του εν λόγω υπαλλήλου στέλνοντας και την απόφαση για δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Πηγές από τη δημοτική αρχή αναφέρουν πάντως κατηγορηματικά ότι κινήθηκαν βάση του νόμου, και συγκεκριμένης εγκυκλίου του 2014, του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία και έδινε σαφείς εντολές για την εφαρμογή της διαδικασίας ελέγχου της γνησιότητας πτυχίων- πιστοποιητικών και λοιπών δικαιολογητικών κάθε υπαλλήλου στο Δημόσιο και η οποία θα πρέπει έχει γίνει πριν ο κάθε υπάλληλος βγει στη σύνταξη.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην τοπική κοινωνία όπου ζει και εργάζεται ο πρώην υπάλληλος που σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες αναμένεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη ευελπιστώντας να δικαιωθεί.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr