in , , , ,

Το ΝΗΣΙ ανοικτό 12 ώρες κάθε μέρα.

Θετική εξέλιξη για τον τουρισμό της Κρήτης αποτελεί το γεγονός του ότι από την πρώτη Απριλίου θα λειτουργούν σε 12ώρη βάση ,καθημερινά, τουλάχιστον πέντε αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία τα οποία κάθε χρόνο δέχονται πολυάριθμους επισκέπτες .

Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Ράδιο Κρήτη από τις αρμόδιες Εφορίες Αρχαιοτήτων, το διευρυμένο ωράριο- που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργούς για 33 σημαντικούς και με τα περισσότερα έσοδα χώρους και μουσεία -καλύπτει από το νησί μας τις αρχαιότητες της Κνωσού, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, τη Σπιναλόγκα, το Δικταίο Άντρο και τη Φαιστό.

Μάλιστα για να μπορέσει να υποστηριχθεί η λειτουργία αυτών των χώρων από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ θα γίνουν πρόσθετες προσλήψεις προσωπικού με την όλη διαδικασία να βρίσκεται ήδη στο στάδιο της επιλογής μεταξύ των ατόμων που υπέβαλλαν αιτήσεις.

Με μεγάλη ικανοποίηση οι ξεναγοί δέχονται την εξέλιξη αυτή καθώς μέχρι και σήμερα δεν γνώριζαν πέρα από την Κνωσό και το Μουσείο του Ηρακλείου αν θα συμπεριλαμβάνονταν στο διευρυμένο ωράριο και άλλοι χώροι ,που πολύ καλά από την εμπειρία τους ξέρουν πως ζητούν οι ξένοι επισκέπτες της Κρήτης να επισκεφθούν οπωσδήποτε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Μαρινέλλα Μαμαλάκη, το νέο ωράριο θα τους διευκολύνει πολύ στα προγράμματα  ξεναγήσεων που υλοποιούν γιατί μέχρι πέρυσι είχαν σοβαρό πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο. «Σε μια τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα και ένα τόπο όπως η Κρήτη δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε  να γίνει αλλιώς» ανέφερε η ίδια.

Όπως είχε ανακοινώσει ο κ Σαμαράς το μέτρο του διευρυμένου ωραρίου θα  αφορά τα 33 μεγαλύτερα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους , τα οποία συγκεντρώνουν το 95% των επισκεπτών και των εισπράξεων, για την περίοδο από 1ης Απριλίου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου.

Ελένη Βασιλάκη

Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr