in , , ,

ΤΟ 100ο ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

Με μια φαντασμαγορική τελετή στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου, στην καρδιά της ιστορικής πόλης, δόθηκε χτες (Κυριακή 9 Φεβρουαρίου), η έναρξη του επετειακού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Ρεθεμνιώτες όλων των ηλικιών αλλά και πλήθος επισκεπτών αγκάλιασε το γραφικό Ενετικό Λιμανάκι και απόλαυσε ένα μοναδικό θέαμα.
Η «καρναβαλική φλόγα» που πάντοτε ανάβει στο Ρέθυμνο την αρχή του τριωδίου και καίει δυνατά στις καρδιές όλων των Ρεθεμνιωτών μέχρι την κορύφωση του την Καθαρά Δευτέρα, άναψε και πάλι. Ο συμβολισμός αυτός, έγινε πραγματική εικόνα, αφού μια ζωντανή φλόγα έφτασε στο Ενετικό Λιμάνι πάνω στα ξάρτια του ιστιοφόρου του Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου. 
Αμέσως μετά  ξεκίνησε μια προβολή Video με την Ιστορία των 100 χρόνων όπου στο φινάλε του ο Δήμαρχος της πόλης  έδωσε το σύνθημα για την έναρξη παρουσιάζοντας παράλληλα τον κοινωνικό χαρακτήρα του καρναβαλιού, τονίζοντας την απόφαση τόσο της πόλης αλλά και όλων των συντελεστών του καρναβαλιού να σταθούν δίπλα στους συνανθρώπους μας στην Κεφαλονιά.     
Μοναδικές ασπρόμαυρες και έγχρωμες εικόνες, μάρτυρες της καρναβαλικής ιστορίας της πόλης, παρέλασαν μπροστά από τα μάτια όσων βρέθηκαν στην μεγάλη γιορτή, ξυπνώντας αναμνήσεις και χαρίζοντας συγκίνηση. 
Με το σύνθημα του Δημάρχου, μια ζωντανή τούρτα από 100 παιδιά του συλλόγου ενόργανης γυμναστικής «ΟΚΑ Αρκάδι» άναψε 100 κεριά, ενώ πυροτεχνήματα γέμισαν των ουρανό του Ενετικού λιμανιού. 
Σειρά πήρε η εναέρια ακροβάτης όπου πετώντας πάνω από την τούρτα με τα 100 παιδιά, παρουσίασε εντυπωσιακά παράτολμα ακροβατικά δίνοντας  τη σκυτάλη ξανά στις ομάδες, όπου κάτω από τους ήχους του τραγουδιού για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, παρουσίασαν της φετινές στολές τους.
Η υπέροχη εκδήλωση έφτασε στην κορύφωση της με μια συναυλία από το συγκρότημα «48 Ώρες».  
Η εβδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στο Κυνήγι του Θησαυρού, καθώς στις 12/2 είναι το Διαδικτυακό, στις 14/2 ο χορός των ομάδων του, στο Κέντρο «Άστρο» στις 21:00, στις 15/2 το Γυμνασιακό στο Φρούριο Φορτέτσα, ενώ στις 16/2 θα λάβει χώρα η επίσημη διοργάνωσή του.
Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, θα παραβρίσκονται εκπρόσωποι του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ρεθύμνης, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν φάρμακα και χρήματα για την ενίσχυσή του.