in , , , ,

"Φτάσαμε στον θάνατο…μας έσωσαν."

Ήταν μια εκδήλωση που συγκλόνισε όλους εμάς που την παρακολουθήσαμε και είναι δύσκολο να μεταφέρουμε στο χαρτί όλα αυτά που ακούσαμε από συνανθρώπους μας… που έφτασαν κοντά στο θάνατο, αλλά χάρις τη βοήθεια του προσωπικού των Νοσοκομείων, ιατρών και νοσηλευτών, κατάφεραν να ξαναγυρίσουν σε μια φυσιολογική ζωή.

«Η νοσηλευτική μέσα από τα μάτια των πολιτών που λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου, από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και το Σύλλογο Νοσηλευτών ΕΣΥ Νομού Λασιθίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Hμέρας Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Γιώργος Μανουσάκης συντόνισε την εκδήλωση και ανέφερε ότι «την περασμένη χρονιά μίλησαν οι νοσηλευτές, αλλά φέτος θα μιλήσουν άνθρωποι που έχουν λάβει υπηρεσίες από τους νοσηλευτές.

 Η συζήτηση αυτή γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο, όταν προ των πυλών βρίσκεται η αξιολόγηση, από την οποία πιθανόν να προκύψουν διαθεσιμότητες, ακόμα και νοσηλευτικού προσωπικού, παρ’ ότι αυτό δεν επαρκεί για τις ανάγκες των Νοσοκομείων. Όμως οι πραγματικοί αξιολογητές μας είναι οι πολίτες, αυτοί που λαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας».

Ο κ. Μανουσάκης στη συνέχεια παρουσίασε τους τρεις συνανθρώπους μας που, κάποια στιγμή της ζωής τους, δέχτηκαν την πολύτιμη, για τη ζωή τους, βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού.
Ο κοινωνιολόγος κ. Αντώνης Γιαλελάκης, από τη Νεάπολη, πριν από μερικά χρόνια είχε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του. Παρουσίασε καρδιακή ανεπάρκεια, μια νόσο δύσκολα αντιμετωπίσιμη και αναγκάστηκε να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς.


Επόμενος ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος και λαογράφος κ. Γιώργης Λαγκαδινός. Μια περιπέτεια της υγείας του τον έφερε, πριν από λίγο καιρό, στην Καρδιολογική και τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.


Τρίτος ομιλητής ήταν ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου κ. Νίκος Πάγκαλος.


Στη εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Τάκης Παντέλης, νοσηλευτής και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

www.anatolh.com