in , , , ,

Χαριτάκης προς Κεφαλογιάννη

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης υπέβαλε υπόμνημα στην Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη  για την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου.

ΠΡΟΣ

Την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη

Άγιος Νικόλαος 21/2/2014

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Λασιθίου πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποστείλει υπομνήματα για την υστέρηση που παρουσιάζει ο νομός Λασιθίου σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε σχέση με τους άλλους νομούς της Κρήτης.

Η υπό διαβούλευση απόφαση της Υπουργείου Τουρισμού να μετονομαστεί η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου σε Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης και η μετακίνηση της έδρας της στο Ηράκλειο από τον Άγιο Νικόλαο που βρίσκεται σήμερα θεωρούμε ότι δεν εξυπηρετεί κανένα.

Η περιοχή της Ελούντας και ευρύτερα του Αγίου Νικολάου είναι από τις πιο αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές στην Ελλάδα και η συγκέντρωση πολλών τουριστικών μονάδων με πολύ υψηλές προδιαγραφές είναι ιδανική για την ύπαρξη και λειτουργία μιας τέτοιας σχολής.

Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε καθαρά είναι μια διαρκής προσπάθεια αποψίλωσης δομών από τις πόλεις του Λασιθίου προς όφελος άλλων.

Η ανάπτυξη της οικονομίας της Κρήτης δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζεται σε ένα μοντέλο συγκεντρωτισμού και στο δίκαιο του ισχυρού.

Αντιθέτως πρέπει να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε και να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής προς όφελος των τοπικών κοινωνιών του νησιού και της υγιούς ανάπτυξης.

 Με την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν λογικότερες σκέψεις και η σχολή θα παραμείνει στον Άγιο Νικόλαο επαναφέρουμε το διαρκές αίτημά μας για αναβάθμιση της σχολής σε ανώτατη κάτι που δικαιούται ο τόπος απ’ όπου ξεκίνησε ο τουρισμός στην Κρήτη.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

Θωμάς Χαριτάκης