in ,

Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε…παγάκι στο King’s Cross του Λονδίνου!

Ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα σε ένα παγάκι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι περάσουν από τον σιδηροδρομικό σταθμό King’s Cross στο Λονδίνο.

Πρόκειται για την τελευταία εγκατάσταση του Άλεξ Τσίνεκ, η οποία κοσμεί την πλατεία Γκράναρι, ανάμεσα στα έγχρωμα σιντριβάνια μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Central Saint Martins. Ύψος; Επτά μέτρα.

Μέσα σε ένα μπλοκ ρητίνης βάρους δύο τόνων, ο Τσίνεκ παγίδευσε ένα ύψους πέντε μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η λιμνούλα που σχηματίζεται από τον «πάγο» που «λιώνει» είναι φτιαγμένη από 250 κιλά καθαρό κερί. Το βράδυ, ανάβουν τα 1.200 φωτάκια που στολίζουν το παγιδευμένο δέντρο.

«Το King’s Cross είναι γνωστό για τις “παράξενες” εγκαταστάσεις του» εξήγησε ο καλλιτέχνης στο Dezeen. «Κάθε τι που δημιουργούμε είναι για μας μοναδικό, και θέλουμε να έχουν το ίδιο συναίσθημα και όσοι έχουν την εμπειρία της δημιουργίας μας. Προσπαθούμε να βάζουμε στον εαυτό μας προβλήματα τα οποία μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσα από τεχνολογική έρευνα. Σκεφτόμουν κάποιο υλικό που να έχει σχέση με αυτήν την εποχή του χρόνου και κατέληξα σ’ αυτή την ιδέα, κάτι σαν “μια μύγα μέσα σ’ ένα παγάκι”».

Η εγκατάσταση θα βρίσκεται στο King’s Cross έως τις 6 Ιανουαρίου του 2017.

in.gr