‘’Ωχαδερφισμός ‘’..Οι ωχαδερφιστές στην πόλη μας είναι πολλοί…

‘’Ωχαδερφισμός ‘’..Οι ωχαδερφιστές στην πόλη μας είναι πολλοί…
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim

Στα διάφορα ‘’πηγαδάκια’’ που έχω βρεθεί ανά καιρούς, μετά την απόφαση μου να εμπλακώ στα κοινά του Δήμου μας,  προσπάθησα να καταλάβω  το σκεπτικό των διαφόρων συνομιλητών που συνάντησα….γραφει ο Κωνσταντίνος Γωνιωτάκης


Το μήνυμα που έλαβα δεν θα έλεγα ότι  ήταν και ιδιαίτερα θετικό  για την συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές, καθώς οι περισσότερες απαντήσεις που έπαιρνα ήταν της μορφής: «Τί ασχολείσαι; Δεν αλλάζει τίποτα». Τα θέματα είναι πολλά και καυτά. 
Επέλεξα, παρακάτω, να αναφερθώ σε δύο θέματα: στο Κυκλοφοριακό και  στην Καθαριότητα.
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο ως ένα πρόβλημα που έγκειται σε τεχνικής φύσεως  θέματα όπως η ανεπάρκεια των  στενών  δρόμων σε ώρες αιχμής, οι λίγες θέσεις στάθμευσης  κ.λπ.  
 Ο σημαντικότερος λόγος είναι η κακή κυκλοφοριακή αγωγή που έχουμε αποκτήσει και όλα τα επακόλουθα αυτής. Είναι πλέον καθημερινό το φαινόμενο  των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων σε δρόμους που δεν επιτρέπεται καν η στάθμευση, την ώρα που υπάρχουν δωρεάν θέσεις στάθμευσης και μάλιστα σε απόσταση μόλις λίγων   λεπτών από το κέντρο. 
Εάν ρωτήσεις κάποιον από τους παραβάτες, (μη  εξαιρώντας τους εαυτούς μας ) γιατί το κάνει, η απάντηση είναι συνήθως «ένα λεπτό θα κάνω». Με την έλλειψη προσωπικού στην Τροχαία, παράλληλα με την κατάργηση της Δημοτικής  Αστυνομίας οι διαστάσεις του προβλήματος έχουν πάρει επιδημικό χαρακτήρα. 
Σχεδόν κανείς από εμάς δεν θα μπει στη διαδικασία να κάνει τουλάχιστον μία υπόδειξη σε αυτούς τους οδηγούς.
 Η έλλειψη σεβασμού ορισμένων οδηγών και η μη περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας από εμάς τους ίδιους συνεπάγεται αδιαφορία και αμέσως μας κατατάσσει στους ωχαδερφιστές: «Ωχ αδερφέ μου εγώ θα κάνω τον αστυνομικό;».
Το θέμα της καθαριότητας επίσης καυτό. 
Είναι αλήθεια ότι η υπηρεσία καθαριότητας με την έλλειψη  μόνιμου  προσωπικού που έχει(καθότι συζητήσαμε με υπαλλήλους του δήμου και είχαμε σχετική ενημέρωση) δεν μπορεί  να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του δήμου μας. 
Οι υπάλληλοι κάνουν υπεράνθρωπες  προσπάθειες δουλεύοντας ακόμα και υπερωρίες που δεν πληρώνονται.   
Οι συμβάσεις  των μη μόνιμων υπαλλήλων είναι μικρής διάρκειας  και πολλές φορές παύουν σε περιόδους αιχμής
Πόσες φορές εμείς οι ίδιοι πετάμε τα σκουπίδια μας στους κάδους ότι ώρα θέλουμε και όχι αργά το βράδυ που είναι το ορθό
Πόσες φορές έχουμε πετάξει αποτσίγαρα εμείς οι ίδιοι ή πόσες φορές έχουμε δει άλλους να το κάνουν και εμείς εκείνη τη στιγμή δεν μιλάμε, δεν κάνουμε έστω μία παρατήρηση;  
 Η μη περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας από εμάς τους ίδιους συνεπάγεται αδιαφορία και αμέσως μας κατατάσσει στους ωχαδερφιστές:
« Ωχ αδερφέ δικιά μου δουλειά είναι να μαζεύω  τα σκουπίδια; Πληρώνω τέλη».
 Το ότι πληρώνουμε τέλη καθαριότητας δεν μας δίνει το δικαίωμα να καταστρέφουμε τον τόπο μας και να απαιτούμε τα πάντα από τη Δημοτική Αρχή  μας. Τη νοοτροπία μας πρέπει να αλλάξουμε. 
Οι ωχαδερφιστέςστην πόλη μας είναι πολλοί, ασκούν κριτική ,όμως όταν έρχεται η ώρα για πράξεις τότε σφυρίζουν αδιάφορα. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε στάση ζωής   παράλληλα με την προσπάθεια της  Δημοτικής Αρχής. 
Το «έλα μωρέ τώρα» αν συνεχιστεί σίγουρα δεν θα μας οδηγήσει προς την ορθή κατεύθυνση και όπως θα λέγαμε και στην αργκό «ζήτω που καήκαμε».
Εκεί είναι που θα πρέπει να λειτουργήσει ορθά ο εθελοντισμός και η ανιδιοτέλεια του καθενός ξεχωριστά. Πρέπει  όλοι να βοηθήσουμε για το κοινό καλό και δεν εννοώ φυσικά  να αντικαταστήσουμε τις λειτουργίες της Δημοτικής αρχής. 
Τα  παραπάνω είναι μέρος των σκέψεων μου που με ώθησαν στην απόφαση μου να θέσω υποψηφιότητα στις παρούσες Δημοτικές εκλογές. 
Πρέπει όλοι να αφυπνιστούμε σαν πολίτες ,να συμμετέχουμε  και να θυμόμαστε αυτό που είπε ο Καζαντζάκης:
«Ν’ Αγαπάς την ευθύνη. Να λες , εγώ μοναχός μου έχω χρέος να σώσω τη γη.
Αν δεν σωθεί , εγώ θα φταίω
»
Ασκητική – 1ο Σκαλοπάτι: Εγώ.
Κωνσταντίνος Γωνιωτάκης.
 Υποψήφιος για την Δημοτική κοινότητα Αγίου Νικολάου
με το συνδυασμό «Δικαίωμα στην πόλη».
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-11-geseex50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban