in , , , , ,

Όλη η Κρήτη την Κυριακή στο Αρκάδι. video

Μια ευρεία συνάντηση που προκάλεσε χθες το μεσημέρι η αντιπεριφέρεια του νομού στον Άγιο Νικόλαο στέλνει το μήνυμα προς όλους τους Λασιθιώτες  και τις Λασιθιώτισες για παλλαϊκή συμμετοχή στην κινητοποίηση της ερχόμενης Κυριακής 23 Μαρτίου κατά την εξουδετέρωσης των τοξικών όπλων της Συρίας.

 Όλη η Κρήτη πρέπει να βρίσκεται την Κυριακή στο Αρκάδι, που επιλέχτηκε για καθαρά συμβολικούς λόγους ώστε οι Κρητικοί να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην καταστροφή των χημικών αυτών όπλων κοντά στο νησί μέσα στην Μεσόγειο.   
 Μέλη της επιτροπής πρωτοβουλίας κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου, βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της αντιπεριφέρειας του νομού και ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των Δήμων του νομού, των πολιτιστικών συλλόγων και των αμάδων των πολιτών για την συγκεκριμένη δράση η οποία πρέπει να στείλει ένα δυνατό και παγκρήτιο μήνυμα κατά της εξέλιξης αυτής.
 «Αυτό που θα γίνει την Κυριακή στο Αρκάδι πρέπει να το γράψει ξανά η ιστορία»,  είπε θέλοντας να δηλώσει περισσότερη έμφαση και να τονώσει την συμμετοχή,  Δήμαρχος Αρχανών και Αστερουσίων μέλος της επιτροπής Ρούσσος Κυπριωτάκης «Η Κρήτη έχει δείξει την αντίθεση της ποιο έντονα από κάθε άλλη περιοχή της Μεσογείου διότι έχουμε όλοι στο νησί καταλάβει το πόσο πολύ κινδυνεύει η υγεία των παιδιών μας, πόσο πολύ κινδυνεύει, η οικονομία μας, το περιβάλλον μας, το μέλλον μας γενικότερα.  Είμαστε σε διαδικασία αφύπνισης  σε όλη την Κρήτη με την συμμετοχή από όλους τους φορείς να διαγράφεται με πολύ θετικό πρόσημο και ανταπόκριση. Επιβάλλεται η πολιτική ηγεσία της χώρας μα να πειστεί ότι αυτό που πάει να γίνει δεν θα πρέπει να το αφήσουν να συμβεί και για τον λόγο αυτό στο Αρκάδι την Κυριακή επιβάλλεται να είμαστε όλοι μαζί »   
Οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή για να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση μας : στη σχεδιαζόμενη ‘‘εξουδετέρωση’’ των χημικών όπλων της Συρίας στο ‘‘τρίγωνο’’ της Μεσογείου που σχηματίζουν η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα, και απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, που επιπλέον σήμερα έχει αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε., να θέσει βέτο κατά της απόφασης αυτής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, με ταυτόχρονη παρέμβαση της τόσο στον Ο.Η.Ε. που έχει τεθεί επικεφαλής για την επίβλεψη της όλης διαδικασίας, όσο και τουλάχιστον στις χώρες που άμεσα γειτνιάζουν με τη θαλάσσια περιοχή όπου θα γίνει η ‘‘εξουδετέρωση’’ (Ιταλία και Μάλτα), ώστε και αυτές να πιέσουν προς την κατεύθυνση αυτή, επισημάνθηκε από τα μέλη της επιτροπής με τον πρόεδρο της Δ.Ε του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννη Χαρωνίτη να διευκρινίζει ότι η επιτυχία της διαδήλωσης πρέπει να είναι τέτοια ώστε να παιχτεί παντού και να ακουστεί στο κάθε Έλληνα για να είναι ενήμερος.
 «Ο πρώτος στόχος είναι το Αρκάδι και η παγκρήτια διαδήλωση όλων μας εκεί, ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι η διοργάνωση στο νησί μας ενός μεσογειακού συνεδρίου για το περιβάλλον, στόχο που τον έχουμε βάλει και βρισκόμαστε την διαδικασία της οργάνωσης του» είπε ο κ. Χαρωνίτης. Όλοι όσοι έλαβαν τον λόγο στην συνάντηση, ταυτόχρονα έθεσαν τους φορείς που εκπροσωπούσαν στην διάθεση της συγκέντρωσης την Κυριακή στο Αρκάδι. 
Η Πελαγία Πετράκη, μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ είπε πως η αντιπεριφέρεια θα έχει τον συντονισμό ώστε να μεταφερθεί κόσμος στο Αρκάδι με λεωφορεία, ήδη το Κ
ΤΕΛ θα βοηθήσει, οι ιδιώτες επίσης, οι Δήμοι θα βάλουν τα οχήματα τους ενώ η ενημέρωση των λεπτομερειών θα γίνεται από το γραφείο τύπου της αντιπεριφέρειας του νομού. «Πραγματικά παρακαλώ και ζητώ από τον κάθε Λασιθιώτη και την κάθε Λασιθιώτησα την Κυριακή να βρεθούμε όλοι στο Αρκάδι, για το τόπο μας τα παιδιά μας το αύριο μας, να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στην καταστροφή των τοξικών όλων στην Μεσόγειο.»

κειμενο φωτογραφια βιντεο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ