in , , , ,

Όλη την νύχτα στο Μαρδάτι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που παραμένουν. video

Εως και την Κυριακή εκτιμά ο διοικητής της Π.Υ του Αγίου Νικολάου Μιχάλης Βασιλάκης ότι να βρίσκονται επι ποδός οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή του οικισμού στο Μαρδάτι όπως δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή του Λατώ 103,3 ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ με τον Θάνο Κορομπύλια
 
ακούστε τι είπε


Τρόμαξαν οι κάτοικοι στον οικισμό Μαρδάτι καθώς λίγο μετά τις 3.30 της Πέμπτης είδαν τους καπνούς την φωτιάς να σκοτεινιάζουν όλα την περιοχή.
20160729_123834 dynameis p
Άμεσα  βγήκαν στον δρόμο και ρωτούσαν πως μπορούσαν να βοηθήσουν ενώ έδειχναν τους δρόμους στα πυροσβεστικά οχήματα για να φτάσουν κοντά στο σημείο πιο άμεσα καθώς και για να μείνουν δίπλα στις πρώτες κατοικίες σε περίπτωση που οι φλόγες περνούσαν την βουνοκορφή. Ήταν δεν πολλές οι στιγμές όπου οι φλόγες, πριν την σωτήρα επέμβαση του ελικοπτέρου, ξεπέρναγαν τα όρια την οπτικής επαφής με την άκρη του βουνού σκορπώντας μεγαλύτερη ς ανησυχία στους κατοίκους. Οι ίδιοι είχαν βγει στις στέγες και στις αυλές με λάστιχα για να προλάβουν την φωτιά σε περίπτωση που αυτή περνούσε.
20160729_123903 oria p
Ακόμα οι ίδιοι πρόσφεραν νερά σε πυροσβέστες και αστυνομικούς λέγοντας τους ευχαριστούμε για ότι κάνετε, ενώ άμεσα στο σημείο ήρθαν και νερά από τον Δήμο. Επί τόπου και η υδροφόρα του Δήμου καθώς και εργαζόμενοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΝ, ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός ο πρόεδρος της Κριτσάς Νίκος Ζαχαριάδης η γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Μαρία Βάρδα, οι αντιδήμαρχοι, Αφροδίτη Βαρκαράκη και Δέσπω Καρνιαδάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Μανόλης Κλώντζας κ.α.
20160728_173202 e8elontes p
Οι 7 περίπου ρήψεις του ελικοπτέρου ήταν σωτήριες και μετά τον ανεφοδιασμό του γύρισε ξανά έως την δύση του ηλίου ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστών που ανέβηκαν πεζοί μαζί με τα μέλη της αμάδας διάσωσης Κρήτης κύκλωσαν την πυρκαγιά και την έθεσαν σε πλήρη έλεγχο μετά από περίπου 4 ώρες αγωνίας για όλους, ενώ παρόντα ήταν και μέλη του Ερυθρού σταυροί.
Στο σημείο δεν παραμένουν δυνάμεις για την αποφυγή αναζωπυρώσεων καθώς ο άνεμος δεν έλεγε να κοπάσει.
 
ΘΑΝΟΣ Κ