16 χιλιόμετρα θα σκαφτούν εντός Νεάπολης, video

16 χιλιόμετρα θα σκαφτούν εντός Νεάπολης, video
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim 2-12-glamour-anim-124x53

Ξεκινά το έργο του βιολογικού εντός της Νεάπολης με το πρώτο συνεργείο να εγκαθίσταται στην περιοχή «Πετρίτης» τις επόμενες μέρες και αμέσως μετά το δεύτερο συνεργείο στην περιοχή «Βρισαλάκι  – Νοσοκομείο».

 Συνολικά εντός του αστικού ιστού της πόλης θα κατασκευαστούν 16 χιλιόμετρα δικτύου αποχέτευσης γεγονός που σημαίνει ότι θα σκαφτούν σχεδόν το 90 % των δρόμων της πόλης και με δεδομένη την καλή πορεία του έργου από την κοινοπραξία που το έχει αναλάβει, εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2014. 
Τα στοιχεία αυτά και άλλες πολλές λεπτομέρειες παρουσιαστήκαν την Παρασκευή το μεσημέρι στην συνάντηση –  ενημέρωση που έγινε από την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. προς τους φορείς και τους πολίτες της πόλης. Με την συμμετοχή στην συνάντηση να είναι απογοητευτικά μικρή, μόλις 20 άνθρωποι έδωσαν το παρόν, έγινε μια αναλυτική παρουσίαση της εξέλιξης του έργου και λύθηκαν αρκετέ απορίες σχετικά με τον τρόπο που αυτό θα γίνει.  
 Στην συνάντηση ο υπεύθυνος για θέματα Νεάπολης Δημοτικός Σύμβουλος Δημοσθένης Μεθυμάκης αφού καλωσόρισε τόσο την υπηρεσία του Δήμου, τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας του έργου και τους πολίτες που βρέθηκαν στην ενημέρωση μίλησε για την σπουδαιότητα του έργου και την εμπιστοσύνη που υπάρχει στην επιβλέπουσα αρχή που είναι η Δημοτική επιχείρηση η οποία έχει αποδείξει τόσο τον επαγγελματισμό της όσο και την  αποτελεσματικότητα της. «Η ανησυχία μου για την εξέλιξη του έργου περιορίζεται στο ελάχιστο γιατί γνωρίζω ότι πίσω από την εποπτεία του βρίσκεται η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. η οποία έχει αποδείξει  τον επαγγελματισμό της σε όλα τα έργα που έχει φέρει σε πέρας. Τόσο το τεχνικό προσωπικό της με επιστήμονες ικανότατους όσο και η διοίκησή της με εμπειρία πολλών δεκαετιών σαφώς και εγγυούνται την καλύτερη εξέλιξη και παρακολούθηση του δύσκολου αυτού και περίπλοκου έργου.» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μεθυμάκης.
 Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε το έργο που ξεκινά στη Νεάπολη ο πρόεδρος της επιχείρησης Μιχάλης Κερούλης διότι πάνω σε αυτό το έργο θα στηριχτούν όλα τα επόμενα.   «Θα σκαφτεί όλη η πόλη, θα τοποθετηθούν νέα δίκτυα  αλλά στην συνέχεια τίποτα δεν θα θυμίζει ότι έχει γίνει ενώ αυτό που θα έχει ήδη ολοκληρωθεί από την στιγμή που το αποτέλεσμα και το κέδρος θα είναι διπλό. Τόσο τα λύματα θα απομακρυνθούν από την περιοχή που έως τώρα κάπου κοντά πήγαιναν και θα επεξεργαστούν στον βιολογικό ώστε πολλά κυβικά να επιστρέψουν στην περιοχή για τις ανάγκες της άρδευσης.» είπε και σε ότι αφορά την δεδομένη όχληση που θα δημιουργηθεί, είπε προς όλους ότι η εμπειρία της επιχείρησης είναι τέτοια που θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα να τελειώνουν όσο πιο σύντομα γίνεται. Πρόσθεσε δε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. έχει προσθέσει στην αρχική μελέτη και επιπλέον εργασίες που χρειάζεται να γίνουν ώστε να μην χρειαστείς το μέλλον να σκάβονται περιουσίες ξανά και ξανά. Ο Γιάννης Πεδιαδίτης, διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. είπε  πως η επιχείρηση του Δήμου έχει κληθεί τρία χρόνια τώρα να αντιμετωπίσει ένα σχεδόν διπλάσιο Δήμο με το ίδιο προσωπικό και πολλαπλάσιες ανάγκες και έχει αποδείξει ότι τα έχει καταφέρει. «Είναι ευτύχημα ότι υπήρχε η μελέτη, αν και έχουν χαθεί πολλά χρόνια για τη Νεάπολη και δεν το λέω αυτό για να κατηγορήσω κανένα την πραγματικότητα καταγράφω, το κόστος δε για την επιχείρηση ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και αφορά τις παροχές που δεν περιλαμβάνονται στην αρχική μελέτη, όμως πρέπει τώρα να γίνουν για να μην έχουμε σκαψίματα ξανά.» είπε και παρουσίασε τεχνικές λεπτομέρειες του έργου το οποίο σαφώς και θα προκαλέσει όχληση όμως θα είναι η μικρότερη δυνατή σε όλους, είτε πολίτες είτε επαγγελματίες.  Τόνισε ότι το έργο αυτό δεν θα είναι το τελειωτικό για την περιοχή από την στιγμή που θα προστεθούν και άλλες μελέτες και έργα την συνέχεια μιας και πάντα υπάρχουν νέες ανάγκες.
 «Ήμουν νιός και γέρασα και ακόμα στον Άγιο Νικόλαο το έργο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί, οπότε έτσι και αλλιώς έχουμε μέλλον μπροστά μας.» είπε. Από την  μεριά τους οι επιβλέποντες μηχανικοί του έργου η Μαρία Ρουκουνάκη και ο Γιώργος Παπαδάκης εκφράστηκαν με τρόπο καθησυχαστικό σε ότι αφορά την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών, είπαν πως σαφώς και θα υπάρξει όχληση αλλά σε βαθμό που δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα «Το έργο ξεκίνησε το Νοέμβριο σε Βουλισμένη και Λατσίδα έχει πάει πολύ καλά και βρίσκεται μέσα στα χρονικά όρια ώστε να έχει ολοκληρωθεί πλήρως τον δεύτερο μήνα του 2015. Συνολικά θα κατασκευαστούν 23 χιλιόμετρα δίκτυα  και ήδη έχουμε έτοιμα τα 5 από αυτά, οπότε με 3 χιλιόμετρα τον μήνα θα είμαστε μέσα στο αρχικό χρονοδιάγραμμα μας. 
«Ξεκινάμε από μέρη όχι κεντρικά ώστε να δούμε τις αδυναμίες στα υφιστάμενα δίκτυα και να  δούμε τις συνθήκες με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι στην συνέχεια και ανάλογα να προχωρήσουμε. Έχουμε μια ενημέρωση αλλά δεν έχουμε εικόνα για το τι θα αντιμετωπίσουμε οπότε σκάβοντας θα γνωρίσουμε τις δυσκολίες.  Το έργο θα γίνεται με τέτοιο τρόπο που δεν θα δημιουργήσει μεγάλη όχληση όπως έχει γίνει σε άλλες πόλεις. Ο σχεδιασμός είναι τέτοιος ώστε ότι ανοίγουμε θα κλείνει άμεσα. Η μεγάλη δυσκολία του έργου είναι δεν θα κατασκευάσουμε από την αρχή ένα νέο δίκτυο αλλά ότι θα αντικαταστήσουμε ένα ήδη υπάρχον. Σκοπός και στόνος μας είναι να μην αφήνουμε ανοικτό σκάμμα μπροστά σε καμία ιδιοκτησία περισσότερο από τρεις μέρες ενώ μέσα σε 3 εβδομάδες θα έχουμε πλήρη αποκατάσταση και με ασφαλιστικό.» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης από της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. . 
Περίπου 50 μέτρα την ημέρα θα κατασκευάζονται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας κ. Παπουτσάκη  ο οποίος είπε ότι τα προβλήματα που δεν φαίνονται ίσως να είναι αυτά που θα δημιουργήσουν την μεγαλύτερη καθυστέρηση στην εργολαβία. «¨έχουμε μια μεγάλη εμπειρία σε τέτοια έργα και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην ταλαιπωρηθεί η πόλη και οι πολίτες , ότι ανοίγουμε θα το κλείνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.» είπε και ο ίδιος που μίλησε για τον σχεδιασμό και τον επαγγελματισμό της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. όπου έχει προβλέψει τα πάντα σε αντίθεση με άλλες περιοχές σε άλλους Δήμους της Κρήτης που αναγκάζονται να σκάβουν ξανά και ξανά για να επεμβαίνουν σε κάτι που από την αρχή έπρεπε να είχε κατασκευαστεί.
 Το έργο αυτό έχει και την επιπλέον δυσκολία ότι την στιγμή που θα κατασκευάζεται θα χρησιμοποιείται κιόλας, οπότε είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν διακοπές νερού για λίγες ώρες ή και μέρες κατά περιπτώσεις οπότε θα είναι φρόνιμο τα ντεπόζιτα να είναι πάντα γεμάτα.
κείμενο φωτογραφίες βιντεο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban