in , , , , , ,

Η επαγγελματική ευσυνειδησία οδηγεί στην επιτυχία και δημιουργεί φιλίες. [video]

Όλο και πιο σπάνιες είναι στις μέρες μας οι συνταγές επιχειρηματικής επιτυχίας και δη σε επίπεδο συνεργασιών μεταξύ συνεργατών- συνεταίρων. Η όχι και τόσο καλή οικονομική πραγματικότητα, που επικρατεί στη χώρα, έχει σαφώς πλήξει και την επιχειρηματικότητα και έχει σχεδόν αφανίσει τον τομέα των κατασκευών και των συναφών επαγγελμάτων.
Την ίδια στιγμή επιχειρήσεις με έδρα τους την περιφέρεια δείχνουν ότι και αντέχουν, αλλά και κόντρα στις δύσκολες συνθήκες πηγαίνουν πιο καλά αποκτώντας μάλιστα διεθνείς διακρίσεις και βραβεία, ενώ παράλληλα προσφέρουν με το κοινωνικό τους έργο βοηθώντας ποικιλότροπα με τις χορηγίες τους. Τέτοια παραδείγματα δείχνουν ότι στο σκούρο τοπίο υπάρχει διέξοδος.
Από το 1998, που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται, η πορεία της Europlan είναι συνεχώς ομαλά ανοδική, με βασικό της εργαλείο τον σεβασμό στην κάθε κατασκευή, είτε αυτή έχει προϋπολογισμό 500 είτε 5 εκατομμύρια €.
Οι Γιώργος Γουναλάκης, Γιάννης Μαρίνος και Μιχάλης Χωραφάς είναι άνθρωποι πολύ διαφορετικοί σαν χαρακτήρες μεταξύ τους, που αν κάποιος τους γνωρίζει από παλιά θα του ήταν δύσκολο να πιστέψει ότι θα μπορούσαν να τα βρουν στο επίπεδο της συνεργασίας.
Η στήλη σε μια προσπάθεια να περάσει και κάποιο μήνυμα πιο αισιόδοξο και ενθαρρυντικό και αναζητώντας τη συνταγή της καλής συνεργασίας τους συνομίλησε με τους τρεις συνεργάτες στα νέα γραφεία της εταιρίας στην Ελούντα, που πριν λίγες εβδομάδες εγκαινιάστηκαν.
23 3 16 gioyroplan
Από τη συζήτηση προέκυψε ότι τελικά μέσα από την σωστή συνεργασία προκύπτουν στη συνέχεια και καλές και ισχυρές φιλίες. Οι κ. Γουναλάκης και Μαρίνος σε μια βραδιά και μετά από μια πρώτη συνάντηση ίδρυσαν την εταιρία το 1998, αργότερα σαν συνεργάτης του γραφείου ο κ. Χωραφάς αυτό- προτάθηκε να γίνει ο τρίτος, όπως και έγινε. Όλα αυτά τα χρόνια και οι τρεις κινούνται στην εταιρία επί ίσοις όροις και γνωρίζοντας ο καθένας το δικό του κομμάτι χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στην εργασία και στην συνεργασία τους, αλλά και χωρίς να αφήνουν και τίποτα στην τύχη.
 
Στην πιο καλή της φάση!
Την περίοδο αυτή η εταιρία έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων συνεργασιών από το εξωτερικό, αλλά και την διαρκή αναγνώριση από τους πελάτες της διανύει ίσως την πιο καλή της φάση με έργα σε εξέλιξη και άλλα που ξεκινούν άμεσα. Η εταιρία βλέπει τον καθένα που εμπιστεύεται τα χρήματα του για την όποια κατασκευή σε αυτήν με τον ίδιο τρόπο όποια και αν είναι η αξία, ενώ δεν είναι τυχαίο που ακόμα και μετά την όποια ολοκλήρωση τα στελέχη της Europlan είναι στο πλευρό του πελάτη στο καθετί.
Η συνεργασία τους δε με ντόπια κατασκευαστικά συνεργεία και εταιρίες υλικών δίνει και στην τοπική αγορά μια ώθηση, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτήν διακρίνονται για το άριστο γνωστικό τους αντικείμενο και για την αποτελεσματικότητά τους.
Ερωτηθέντες οι τρεις μέτοχοι τί θα έλεγαν σε όσους τώρα θα ήθελαν να ξεκινήσουν για να συνεργαστούν για κάτι έδωσαν κοινή απάντηση: «Να αγαπούν πραγματικά αυτό που θέλουν να κάνουν ό,τι και αν είναι, να έχουν όρεξη για να εργαστούν σκληρά και ώρες πολλές, κοινό τους όραμα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μέσα από την εργατικότητά τους και να μην κοιτούν ποτέ τους πίσω».
Πρόσθεσαν και το στοιχείο των ανθρώπων που θα βρίσκονται κοντά τους λέγοντας ότι αν έχουν την κατανόηση και την συμπαράσταση που έχουν δείξει στους ίδιους οι σύζυγοί τους, τότε ακόμα ένα πολύ βασικό συστατικό είναι με το μέρος τους!
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
δείτε την εκπομπή του “Εδώ ζούμε”